Akasseogfagforening.dk

akasseogfagforening

Akasseogfagforening.dk er en blog, hvor du kan sammenligne og vælge a-kasser og fagforeninger. Der er rigtigt mange a-kasser og fagforeninger at vælge imellem. På akasseogfagforening.dk kan du læse meget mere, om hvilken én du skal vælge og hvorfor. Det er vigtigt at være medlem af en a-kasse, fordi det er din forsikring mod arbejdsløsheds, hvorimod det er vigtigt, at du er medlem af en fagforening, fordi sikrer dig ordentlige løn- og arbejdsvilkår. Akasseogfagforening.dk er en relativ ny blog, hvor du også kan læse mere om uddybende emner såsom overenskomster, arbejdsløshedsforsikring med mere.

Hvad er en fagforening?

En fagforening er en organisation, som består af lønmodtagere. Fagforeningen forhandler på medlemmernes vegne, når der indgås og fornyes kollektive overenskomster med arbejdsgiverparten. Fagforeningen kan hjælpe dig med mange ting. Nogle fagforeninger hjælper med uddannelser og kurser. Derudover giver de juridisk bistand, hvis loven eller overenskomsten ikke bliver overholdt. Det kan være din arbejdsgiver fyrer dig uden en berettiget grund. Fagforeningerne har traditionelt set været med til at skabe de arbejds- og lønvilkår, der eksisterer i Danmark. Ved, at du melder dig ind i en fagforening, støtter du din egne og dine kollegaers fremtidige løn- og arbejdsvilkår.

Hvad er en a-kasse?

En a-kasse står for en arbejdsløshedskasse, der er en forsikring mod arbejdsløshed og som kommer i form af arbejdsløshedsdagpenge. Det betyder, at du kan få udbetalt dagpenge, når du er ledig på arbejdsmarkedet. Dagpengene dækker ikke hele din fortidige løn, men den kan dække op mod 90 procent. Derved behøver du ikke være alt for nervøs for, at du bliver fyret. Hvis du bliver fyret vil a-kassen udbetale dig dagpenge, så du kan klare dig i din hverdag, indtil at du finder et nyt job. A-kassen kan også hjælpe med andre ting end dagpenge sådan orlovsydelser, efterløn og hjælpe dig med at finde et nyt job.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *